Hoi, Ik ben Kim!

Ik ben Kim Werensteijn. Het is mijn missie om je te helpen bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker te maken voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt.

Waarom? Omdat ik weet dat ook jij het kunt! Ik heb zelf ervaren hoe organisaties in deze arbeidsmarkt stoeien met het vinden van nieuwe medewerkers.

Door mijn jarenlange ervaring bij verschillende bedrijven weet ik hoe je goede kandidaten wél kunt bereiken en kunt laten solliciteren bij jouw bedrijf. Ik leer je dit heel graag zodat je zelf gemakkelijk aan de slag kunt met het vinden van nieuwe medewerkers!

Kim Werensteijn

Ook jij kunt met Employer Branding aan de slag

Het was voor mij als recruiter altijd weer een uitdaging om weer aan goede kandidaten te komen.

Regelmatig zat ik met de handen in het haar hoe ik die ene goede kandidaat binnen de schaarste van de branche kon vinden. Van urenlang searchen en kandidaten benaderen werd ik moedeloos.

Met veel moeite lukte het mij dan wel om kandidaten te vinden, maar vaak vroeg ik mij af of het niet makkelijker kon. Met enige regelmaat had ik ‘geen zin’ om weer te searchen en profielen af te struinen die ik meestal ook al een keer eerder was tegengekomen. Of eigenlijk, ik had regelmatig überhaupt geen zin om te werken en kwam vaak uitgeput thuis. En dat terwijl mijn hart in recruitment ligt. Dat moest toch makkelijker kunnen?

Alhoewel ik in eerste instantie naar events over employer branding en recruitment marketing ging, kwam ik altijd teleurgesteld terug want er werd alleen maar in strategieën, proposities en andere fancy termen gesproken. Ik begreep het gewoon niet. Ik voelde me soms zelfs wat dommig (terwijl ik nu terugkijkend echt wel kan zeggen dat ik destijds ook echt al een volwaardige sparringspartner was).

Toen ging ik zelf verder uitzoeken wat wel en niet werkte en ondervond ik dat als ik bekend en zichtbaar ben bij mijn doelgroep, kandidaten zelf bij MIJ solliciteren waardoor ik enorm veel tijd bespaar! Ik wist welke stappen ik moest aan zetten. Ik werd zekerder en had meer vertrouwen in mezelf. Ook werd ik een nog betere sparringspartner voor hiring managers en klanten en ervaarde ik minder druk van hen. Ik merkte ook dat ik weer veel meer energie en voldoening uit mijn werk begon te halen.

Ik had gewild dat ik iemand had die mij op sleeptouw had genomen, want dan had al zoveel eerder makkelijker geweest. Ik leer mijn klanten in simpele stappen en in Jip & Janneke taal om zelf employer branding en recruitment marketing toe te passen zodat zij niet meer ‘verzuipen’ in alle fancy termen, maar zodat ze weten welke stappen ze moeten zetten om sneller vacatures te vullen en kandidaten zelf te laten solliciteren.

Ga jij de komende tijd of zelfs het hele jaar zelf aanrommelen? Of neem je mij in de armen zodat je binnen een no time de eerste goede kandidaten krijgt die zelf solliciteren? Doe dan mee met mijn programma Meer Goede Kandidaten.

[instagram-feed]