Hoi, Ik ben Kim!

Ik ben Kim Werensteijn. Het is mijn missie om je te helpen bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker te maken voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt.

Waarom? Omdat ik weet dat ook jij het kunt! Ik heb zelf ervaren hoe organisaties in deze arbeidsmarkt stoeien met het vinden van nieuwe medewerkers.

Door mijn jarenlange ervaring bij verschillende bedrijven weet ik hoe je goede kandidaten wél kunt bereiken en kunt laten solliciteren bij jouw bedrijf. Ik leer je dit heel graag zodat je zelf gemakkelijk aan de slag kunt met het vinden van nieuwe medewerkers!

Kim Werensteijn

BAM…… We gaan.
Wij gaan naar Spanje verhuizen!

Eigenlijk gek, maar ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik in een ander land wilde wonen. Ik weet dat alles in Nederland allemaal goed geregeld is, en soms zie je dat niet eens meer. Maar altijd heb ik het gevoel gehad dat ik graag in een warm land wilde wonen. Toen ik op mijn twaalfde naar het programma ‘verliefd in het buitenland’ keek, leek het mij zo gaaf om ook te doen. En ik ben niet verliefd geworden in het buitenland, maar ga nu wel met mijn geliefden naar het buitenland.

 

Uit je comfortzone stappen

Volgensmij is er ook een gezegde waarbij je groeit als je buiten je comfortzone stapt. En dat gebeurt ook echt als je in deze rollercoaster stapt. Buiten het feit dat naar het buitenland verhuizen al enorm buiten je comfortzone is, zijn we daarnaast ook al in allerlei andere oncomfortabele situaties geweest. Denk maar eens aan de Spaanse taal. Begin december waren we in Spanje, alle contracten definitief aan het maken. Tussen vijf Spanjaarden staan, die rap met elkaar en onze jurist aan het praten zijn. Mijn man en ik keken elkaar af en toe aan wat gebeurt hier. Ik kan mij redelijk redden in het Spaans, maar mijn man kan geen woord Spaans. En tijdens die trip stapte hij ook gewoon op de Spanjaarden af voor een praatje. En dit zijn niet de Spanjaarden aan de Costa’s die Engels of soms zelfs Nederlands spreken. Dit zijn de Spanjaarden die geen woord Engels spreken!
En hoe stoer dat mijn man deze stap ook durft te zeggen. Waar ik vanuit huis juist heb meegekregen dat alles mogelijk is, is mijn man meer van het ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Even gechargeerd gezegd natuurlijk. Hoe stoer dat hij nu zijn vaste baan heeft opgezegd. Een vast contract in een branche waar hij van kinds af aan al in opgroeide. En juist hij, doet het allemaal, en stapt ook nog eens gewoon op de Spanjaarden af voor een praatje. Super trots ben ik op hem!

 

Het echte Spanje

We gaan verhuizen naar Hornachuelos, een plaats in de buurt van Cordoba (Andalusië). Hier zijn geen schreeuwerige costa’s met Nederlanders. Nee, hier vind je het echte Spanje. Hier ga je ontdekken wat Spanje echt te bieden heeft. Prachtige natuur, de vriendelijke en behulpzame Spanjaarden, traditioneel Spaans eten, de Spaanse taal en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

We nemen een goedlopend bedrijf met drie vakantiewoningen over. Het is een landgoed met een villa en twee huizen en spectaculair uitzicht over. Op dit moment worden deze huizen veelal in het weekend (lastminute) aan Spaanse gezinnen verhuurd. Veel Spanjaarden wonen in de stad of kleine woningen. In de Spaanse cultuur is familie hun alles en daarom gaan zij vaak met de hele familie een weekend weg de natuur in. Op het landgoed is ook een mini kinderboerderij met o.a. geitjes, schapen, kippen, een kalkoen en poezen. Kortom: de eerste keer dat wij hier kwamen zagen wij ons hier meteen wonen. Na een jaar zoeken viel alles op zijn plek! 

De website is inmiddels live!

Dus als je nieuwsgierig bent, en dat ben je, neem vooral een kijkje bij Het Echte Spanje. En ga natuurlijk niet alleen kijken, kijken niet kopen……. maar ga vooral boeken 🙂 We hebben natuurlijk een openingsactie: als je in de maand januari boekt (ongeacht de periode wanneer je wilt komen) dan krijg je 10% korting!

Mijn man zal met name de vakantiehuizen ter plaatse gaan regelen. Ik ga mijn huidige opdrachten vanuit het buitenland doen en daarnaast Werkimago verder ontwikkelen. Naast de ‘gewone’ toeristen die gaan komen, gaan we ook workations, yoga retreats en zakelijke teambuildings danwel het bekende hutje-op-de-hei faciliteren (in samenwerking met andere partijen).

Regelen, regelen en nog eens regelen

Ja, en regelen dat moet je. Van het opzeggen van allerlei abonnementen tot en met het huis verkopen. Na het tekenen van de contracten in Spanje ging ons huis meteen in de verkoop. Binnen 1 uur waren er 10 bezichtigingen gepland. Wow, te gek! Na 20 bezichtigingen en 5 biedingen is het nu verkocht (onder voorbehoud)! Supersnel en natuurlijk heel gaaf! En nu is het inpakken en verkopen van de meeste spullen begonnen. De afgelopen weken zei mijn man; we lijken wel een kringloopwinkel. Elke dag kwamen er mensen spullen kopen en gratis ophalen. En uiteindelijk hebben we afgelopen weekend een auto vol met spullen naar de kringloop gebracht. Eigenlijk ook een heerlijk gevoel alles uitzoeken en opruimen.

We gaan natuurlijk nog een drukke periode tegemoet waarin we nog meer moeten regelen. De komende 3 weken om alles in te pakken en in de verhuiswagen te laden. Maar ook in Spanje is er nog genoeg te regelen. We gaan dus ver buiten onze comfortzone maar wat gaan we hier als individuen, als stel en gezin van groeien!

Hopelijk zie ik je snel in Spanje!

Liefs,

Kim

[instagram-feed]