Hoi, Ik ben Kim!

Ik ben Kim Werensteijn. Het is mijn missie om je te helpen bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker te maken voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt.

Waarom? Omdat ik weet dat ook jij het kunt! Ik heb zelf ervaren hoe organisaties in deze arbeidsmarkt stoeien met het vinden van nieuwe medewerkers.

Door mijn jarenlange ervaring bij verschillende bedrijven weet ik hoe je goede kandidaten wél kunt bereiken en kunt laten solliciteren bij jouw bedrijf. Ik leer je dit heel graag zodat je zelf gemakkelijk aan de slag kunt met het vinden van nieuwe medewerkers!

Kim Werensteijn

Spanje Lockdown

Jullie hebben het vast al gezien of gehoord, De Spanje Lockdown. Net nu wij hier 1,5 maand wonen zoals ik in mijn vorige blog schreef. Lang heb ik zoveel mogelijk geen nieuws en filmpjes bekeken om mijzelf niet gek te laten maken. Natuurlijk kreeg ik wel het een en ander mee, maar ik wilde mij niet laten beinvloeden door de media gekte. Maar ja, afgelopen donderdag begon het dan toch, de president van Spanje kondigde aan dat de scholen de komende 2 weken dichtgaan. Afgelopen vrijdag werd bekend dat alles (behalve supermarkt en apotheek) vanaf vandaag dichtgaat. Met uitzondering van de grenzen, maar dat zal vast nog komen….

Dus nu zitten we zogenaamd aan huis ‘gekluisterd’. Maar ja, wat is aan huis gekluisterd als de zon elke dag schijnt en je woont in een vrijstaand huis, met grote tuin en stuk land met sinasappelbomen en moestuin. We bewegen ons tussen het bedrijf en ons huis in en hebben geluk dat we niet in een appartement wonen. Sowieso hebben we geluk, want we wonen in een dorp waar (waarschijnlijk) alles meer pais-en- vre zal zijn. En we wonen dus niet in de grote stad, waar alles waarschijnlijk ook echt zal aanvoelen als een lockdown.

Maar wat kan zo’n lockdown bericht teweegbrengen…. afgelopen vrijdag ging ik boodschappen doen. Net zoals elke 1,5 week kopen wij in 1 keer veel boodschappen aangezien de (voor ons) fijne supermarkt een dorp verder op zit. Tussendoor hoeven we dan alleen wat verse dingen te halen. Maar goed, ik kwam dus bij de supermarkt aan en ik moest gewoon in de rij staan om naar binnen te komen! En toen nog eens in de rij voor een supermarktkarretje. Eenmaal in de winkel was er niet zoveel aan de hand. Alleen de kip, handzeep en toiletpapier was op. Maar wat voelde ik mij vies na het boodschappen doen. Ik kwam thuis, heb al mijn kleren in de was gedaan en vervolgens alle bacteriën van mij afgedoucht. Althans dat denk je dan haha. Wat een mindf*ck is het eigenlijk. De gedachte tussen al die mensen, maakt bijna dat je denkt dat je al ziek bent.

En als je het eigenlijk relativeert, het is vanuit de overheid de bedoeling dat we allemaal thuisblijven om elkaar niet te besmetten. Maar intussen moet iedereen wel boodschappen hebben dus gaan we met meer dan 100 man een supermarkt in. Wow, als je elkaar dan nog niet weet te besmetten?! Daar kwam ook nog eens bij dat de kassière ook snotverkouden en aan het hoesten was. Al mijn boodschappen heb ik met zo’n hygiënisch doekje afgenomen.

De komende 2 weken gaan we dus zelf met de kindjes Spaans oefenen. Van de ‘maestra’ (juf) hebben we voor elke dag ook huiswerk gekregen. Tygo kan niet wachten tot hij mag beginnen. Mooi hoe zo’n kleintje nog niet beseft wat er in de wereld om zich heen speelt. Hij vindt het (nu) te gek dat hij 2 weken vrij heeft, maar ja ik vermoed dat hij na een weekje toch wel weer gaat vragen om school. Want ja, hij moet zijn vriendjes natuurlijk ook gaan missen. Met zijn Spaanse buurjongetje speelt hij nog wel dus dat maakt gelukkig een hoop goed. Zolang in beide gezinnen niemand snottert vinden wij ouders dat goed.

En dan de economie, wat gaat daar mee gebeuren? Komen we in een nieuwe crisis of hebben we geleerd van de vorige? Als het virus straks voorbij is gaan we weer door met ons leven of blijven we de hand op de knip houden? Wie zal het zeggen, maar we weten allemaal dat het beter is om straks gewoon weer geld uit te gaan geven. En als straks het virus voorbij is, ga vooral alsnog op vakantie, of als je nog niet hebt geboekt, boek die vakantie! Je hebt die zomervakantie zelf elk jaar nodig, maar dit jaar heeft ook de economie jouw vakantie hard nodig.

En voor nu, hopelijk word je niet ziek en ik wens je veel goede gezondheid toe.

Veel liefs,

Kim

[instagram-feed]