Hoi, Ik ben Kim!

Ik ben Kim Werensteijn. Het is mijn missie om je te helpen bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker te maken voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt.

Waarom? Omdat ik weet dat ook jij het kunt! Ik heb zelf ervaren hoe organisaties in deze arbeidsmarkt stoeien met het vinden van nieuwe medewerkers.

Door mijn jarenlange ervaring bij verschillende bedrijven weet ik hoe je goede kandidaten wél kunt bereiken en kunt laten solliciteren bij jouw bedrijf. Ik leer je dit heel graag zodat je zelf gemakkelijk aan de slag kunt met het vinden van nieuwe medewerkers!

Kim Werensteijn

Opkijken naar bloggers en vloggers

Ik keek voorheen (en nog steeds wel) op naar bloggers en vloggers. Wat leek mij het leuk om ook zo leuk te kunnen schrijven of mezelf goed te presenteren voor de camera. Ik dacht altijd; waar begin je? Inmiddels weet ik dat het schrijven vanzelf gaat als je verder in je vak bent, in een verandering zit of er gewoon mee aan de slag gaat.

Bij mij ontstaan de ideeën op de gekste momenten; van midden in de nacht tot tijdens een wandeling of gewoon als ik van het zonnetje aan het genieten ben. En dan is er maar één ding wat ik wil, achter die laptop duiken en schrijven! Het complete verhaal komt dan vanzelf wel. Soms raak ik van het originele onderwerp af, maar ik schrijf gewoon door. Dat kan weer de basis zijn voor een andere blog waardoor ik (onbewust) soms twee blogs in één keer schrijf. Aan het eind van het verhaal ga ik knippen en plakken en zet ik alles in een fijne volgorde.

 

En dan vloggen, wat doen anderen dat toch leuk!

 Dat kan ik niet of mijn stem klinkt gek op video. Maar hierbij is het eigenlijk ook ‘gewoon doen’! Hoe leuk is het om juist te laten zien aan anderen (zoals werkzoekenden) hoe een dag werken er bij bedrijf X aan toe gaat. Het is een stukje achter de schermen wat er vroeger nooit was. Dan moest je het als werkzoekende doen met niets of alleen maar gelikte, door marketingbureaus, bedachte bedrijfsvideo’s die alleen het mooie plaatje laten zien. En hoe vaak was er daardoor een mismatch waardoor iemand tijdens een sollicitatie (of erger na een paar maanden dienstverband) weer vertrok. De eerste korte vlog heb ik vorige maand gemaakt als voorbeeld voor ‘hiring managers’ tijdens een masterclass. Hier liet ik hen zien hoe makkelijk een vlogje is opgenomen en dat het niet meer alleen aan HR of Recruitment is om vacatures te delen en content te creëren voor zichtbaarheid in de (arbeids)markt maar ook aan managers en hun teams.
“Vloggen hoeft niet moeilijk te zijn, het is een kwestie van gewoon doen!”

Ik hoor je al denken, maar ik heb nog nooit een vlog van je gezien. Nee helaas, het is er nog niet van gekomen om er echt flink mee aan de slag te gaan maar de ideeën zitten volop in mijn hoofd en staan inmiddels al op papier. Nu nog ‘gewoon doen’!

[instagram-feed]