Hoi, Ik ben Kim!

Ik ben Kim Werensteijn. Het is mijn missie om je te helpen bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker te maken voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt.

Waarom? Omdat ik weet dat ook jij het kunt! Ik heb zelf ervaren hoe organisaties in deze arbeidsmarkt stoeien met het vinden van nieuwe medewerkers.

Door mijn jarenlange ervaring bij verschillende bedrijven weet ik hoe je goede kandidaten wél kunt bereiken en kunt laten solliciteren bij jouw bedrijf. Ik leer je dit heel graag zodat je zelf gemakkelijk aan de slag kunt met het vinden van nieuwe medewerkers!

Kim Werensteijn
Aankomst Hornachuelos - feb 2020

Gastblog Locatie Onafhankelijk Werk

Door het platform Locatie Onafhankelijk Werk werd ik gevraagd om een blog te schrijven over mijn leven in Spanje, hoe ik remote werk en hoe ik de toekomst zie.


Kim vertrok met haar gezin naar Spanje. Ze werkt geheel locatie onafhankelijk. In dit blog vertelt Kim hierover.

Even voorstellen

Ik ben Kim Werensteijn, 33 jaar en woon met mijn man en 2 kinderen (Tygo 5,5 en Yari bijna 4) in Zuid-Spanje.

Met mijn bedrijf Werkimago help ik Recruiters en HR professionals om zelf onderwerpen als Employer Branding en Recruitment Marketing op te zetten. Alles met als doel dat zij als werkgever bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker worden voor hun doelgroep op de arbeidsmarkt.

hoi, ik ben kim

Met mijn bedrijf Werkimago help ik Recruiters en HR professionals om zelf onderwerpen als Employer Branding en Recruitment Marketing op te zetten. Alles met als doel dat zij als werkgever bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker worden voor hun doelgroep op de arbeidsmarkt.

Daarnaast hebben wij nog een landgoed met 3 vakantiehuizen, genaamd Het echte Spanje. Hier komen veelal toeristen in de zomermaanden. Daarnaast organiseren wij (en anderen) ook workations en retraites op het landgoed. We hebben zelfs af en toe een bruiloft. Het landgoed is namelijk een hele fijne plek voor dit alles.

Ons leven

Wij zijn januari 2020 geëmigreerd naar Zuid-Spanje. Wij wilden weg uit het Nederlandse leven/ritme. Dus geen 9 tot 5 meer, geen dagelijks gehaast om alles qua werk en gezin geregeld te krijgen, niet meer alsmaar meer willen (materialistisch) en vooral geen leven binnen meer. En met name dat laatste was voor ons een ‘ding’, want ik denk dat we in Nederland circa 80% van de tijd binnen spenderen. In Spanje spenderen we die 80% juist buiten.

Naast het buitenleven, is ook het dagelijkse ritme anders. ’s Ochtend brengen we de kids naar school (begint hier om rond 9.00 uur). Mijn man doet daarna een koffietje thuis en gaat dan naar de vakantiehuizen. Ik duik achter de laptop (op onze veranda) en werk in en aan mijn bedrijf.

Rond 14.00 uur halen we de kinderen op en ga ik op mijn gemakje koken. Ergens tussen half 3 en 4 eten we dan warm (alles op ons gemak). In de middag doen we het rustig aan (slapen, boekje lezen, serietje kijken of soms nog wat werken).

Einde van de middag/begin van de avond worden we dan weer actiever. Natuurlijk zit er wel een verschil tussen de zomer en winter, want in de winter gaan we rond 5/6 uur nog even de deur uit (voordat het donker wordt). In de zomer is dit vaak pas ’s avonds laat. ’s Avonds eten we nog wat tapashapjes en de kids gaan naar bed wanneer ze zelf willen en moe zijn. Soms 19.00 uur, soms 21.00 uur en in de zomer vaak pas na 22.00 uur.

locatie onafhankelijk werken

Locatie onafhankelijk werken

Voor mijn bedrijf Werkimago werk ik volledig locatie onafhankelijk. Ik doe alles online en via de telefoon, en vaak op de momenten dat het mij uitkomt (meestal in de ochtenden). De vakantiehuizen zijn natuurlijk wel op een vaste plek, maar als we op pad willen hebben we alsnog mensen om ons heen die de sleutel aan de gasten kunnen geven. In die zin zijn we dus vrij om te gaan en te staan waar wij willen.

Maar met het leven hier, hebben we veel minder behoefte om op vakantie te gaan. Het is het grootste deel van het jaar al warm weer en we hebben een eigen zwembad dus daar hoeven we het niet voor te doen. Het zijn vaker uitstapjes die we maken naar bijvoorbeeld mijn ouders die in een ander deel van Spanje wonen of een tripje naar de stad of een verre wandeling in het natuurpark.

Het voordeel van locatie onafhankelijk werken is natuurlijk de vrijheid die je hebt. Je kan zelf bepalen waar je werkt en in mijn geval ook wanneer ik werk. Voor mij is dat in de basis de ochtenden, maar ik pak met regelmaat de laptop in de avond of in het weekend.

Wat ik soms wel mis zijn de fysieke contacten met ‘collega’s’ in het vak. Ik heb natuurlijk wel veel online contact, maar het is zo fijn als je ook even de koppen bij elkaar kunt steken en samen gezellig een drankje kunt drinken. Normaal zou dat natuurlijk makkelijk kunnen, het is tenslotte nog geen 3 uur vliegen maar in 2020 is natuurlijk alles net even anders.

Verder ben ik altijd bezig en heb ik altijd nieuwe ideeën, dus soms is het voor mij wel eens lastig om echt los te komen van werk. Bij een baan waar je naar kantoor gaat en weer thuiskomt is dat wellicht makkelijker. Maar ik zou voor geen goud meer terug willen naar een 9 tot 5 kantoorbaan.

 

De Toekomst

Met de veranderingen in 2020 zie ik voor mij dat steeds meer en meer bedrijven beseffen dat elke dag op kantoor aanwezig zijn niet meer nodig is. Meer en meer zal online gaan en meer en meer banen worden locatie onafhankelijk. Ik hoop dat kantoren meer ontmoetings- en inspiratieplaatsen worden dan werkplekken.

En ik hoop dat we eens meer op output gaan sturen in plaats van op uren die je in het werk stopt. Dat viel mij ook altijd tegen in loondienst. Ik kreeg hetzelfde betaald als mensen die de helft van de tijd op facebook zaten. De ene dag ben je nu eenmaal productiever dan een andere dag.

Voorlopig blijven wij hier lekker in Zuid-Spanje. Dit leven bevalt ons heel goed! We leven hier veel meer bij de dag en doen waar we zin in hebben die dag.

Naar onze eigen toekomst kijken vind ik dus best lastig. Wat ik al zei, voorlopig blijven we hier, maar ik sluit niet uit dat wij in de toekomst ergens anders (in Spanje) gaan wonen.

 

Mijn tips voor jou

Als jij ook meer vrijheid in je werkend leven wilt, kijk hoe je dat wilt bereiken en ga het gewoon DOEN!

Ik had ook kunnen blijven dromen over een leven in het buitenland, maar dan was het er nooit van gekomen. Stapje voor stapje hebben we er naartoe gewerkt.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een (klein) bedrijf naast je baan en breid dat uit.

Of als je in loondienst bent, ga het gesprek met je manager/werkgever aan. Wat dat betreft heeft de situatie in 2020 de deuren geopend.

Eerder sprak ik met de oprichters van Remote Recruiters (Jimmy en Renée). In deze podcast geven zij ook tips wat je kunt doen om beetje bij beetje meer naar een remote leven te werken. Ik sluit deze blog dan ook graag af met de zin; ga het gewoon doen!

 

[instagram-feed]