Hoi, Ik ben Kim!

Ik ben Kim Werensteijn. Het is mijn missie om je te helpen bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker te maken voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt.

Waarom? Omdat ik weet dat ook jij het kunt! Ik heb zelf ervaren hoe organisaties in deze arbeidsmarkt stoeien met het vinden van nieuwe medewerkers.

Door mijn jarenlange ervaring bij verschillende bedrijven weet ik hoe je goede kandidaten wél kunt bereiken en kunt laten solliciteren bij jouw bedrijf. Ik leer je dit heel graag zodat je zelf gemakkelijk aan de slag kunt met het vinden van nieuwe medewerkers!

Kim Werensteijn

De 8 nadelen van interimmen

Gisteren heb ik de 8 voordelen van interimmen benoemd en vandaag ga ik de 8 nadelen benoemen. Natuurlijk kan voor mij iets een voordeel zijn, voor jou een nadeel en vice versa. Neem het dus niet persoonlijk, sterker nog een aantal van onderstaande nadelen zijn niet eens een nadeel voor mij. Zo vind ik het persoonlijk heel leuk om te netwerken. Lees de nadelen dus ook meer in de algemene zin dan dat het per se ‘mijn nadelen’ zijn.

  • Je dient jezelf elke keer weer opnieuw voor te stellen en je onderdeel te maken van een team. En daarmee dus elke opdracht weer opnieuw te ‘bewijzen’ dat je goed in je werk bent.
  • Elke keer moet je de processen en werkwijzen van het bedrijf eigen maken.
  • Netwerken, netwerken, netwerken en dus opdrachten zelf binnen halen.
  • Je staat altijd ‘aan’. Als medewerker in loondienst kan je nog wel eens een dagje geen zin hebben. Als interimmer wordt er van je verwacht dat je altijd hard werkt.
  • Ja, je verdient relatief veel maar de belastingdienst komt het jaar erna nog even met een flinke naheffing over hetgeen jij verdiend hebt.
  • Je moet een hele administratie bijhouden en kosten maken. Denk aan alle bonnetjes, bonnetjes, bonnetjes, btw afdragen, reserves inbouwen voor als je geen opdrachten hebt, verzekeringen, pensioen etc.
  • Geen opdracht hebben, dat kan ook gebeuren. Het idee dat dit kan gebeuren, is misschien nog wel wat mensen het meest tegenhoudt om te gaan interimmen. De onzekerheid; wat als ik hierna geen nieuwe opdracht heb?
  • En als laatste, ben je eenmaal onderdeel van het team geworden dan neem je ook weer afscheid van de collega’s en begint het hele proces weer van voren af aan.

Wat is voor jou een voor- of nadeel? En zie jij nog andere voor- of nadelen? Ik zou het heel leuk vinden als je ze met mij en anderen deelt.

[instagram-feed]