Hoi, Ik ben Kim!

Ik ben Kim Werensteijn. Het is mijn missie om je te helpen bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker te maken voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt.

Waarom? Omdat ik weet dat ook jij het kunt! Ik heb zelf ervaren hoe organisaties in deze arbeidsmarkt stoeien met het vinden van nieuwe medewerkers.

Door mijn jarenlange ervaring bij verschillende bedrijven weet ik hoe je goede kandidaten wél kunt bereiken en kunt laten solliciteren bij jouw bedrijf. Ik leer je dit heel graag zodat je zelf gemakkelijk aan de slag kunt met het vinden van nieuwe medewerkers!

Kim Werensteijn

De 4 fases van een Recruiter

Toen ik net mijn baan had opgezegd en startte als interim Recruiter vertelde iemand mij dat je meestal 4 fases bij Recruiters in hun ‘carrière’ ziet. Destijds heb ik er weinig aandacht aan besteed, maar onlangs dacht ik per toeval terug aan deze opmerking. En nu, achteraf kijkend, ben ik ze ook doorlopen en begin ik zelf aan de vierde fase.

Maar wat zijn die 4 fases dan?

 Iedereen denkt in zijn of haar carrière natuurlijk wel eens na over een volgende stap. Als bureau recruiter (fase 1) is er vaak de wens om op termijn als corporate recruiter aan de slag te gaan. En ben je eenmaal corporate recruiter (fase 2), dan is interimmen de ‘heilige graal’. Na een x aantal jaren interimmen (fase 3), willen mensen toch weer wat anders (start fase 4). En wat dan? Dat kan natuurlijk van alles zijn maar toch zie ik vaak de volgende twee smaakjes. Óf je blijft ondernemer en gaat bijvoorbeeld verder in het geven van coaching, trainingen of assessments. Óf je maakt weer de stap terug naar een loondienst functie. Dat bracht mij aan het denken, waarom is interimmen de ‘heilige graal’ voor velen maar stoppen mensen daar na een aantal jaren toch (vaak) weer mee?

Mijn vriend Google leverde een keer geen resultaat op dus ik ben heel benieuwd naar jouw mening. Zie jij deze 4 fases ook bij jezelf en/of bij andere Recruiters? Zo ja, wat gaan de meeste na het interimmen doen? En zo niet, wat zie jij wel om je heen?

[instagram-feed]