Hoi, Ik ben Kim!

Ik ben Kim Werensteijn. Het is mijn missie om je te helpen bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker te maken voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt.

Waarom? Omdat ik weet dat ook jij het kunt! Ik heb zelf ervaren hoe organisaties in deze arbeidsmarkt stoeien met het vinden van nieuwe medewerkers.

Door mijn jarenlange ervaring bij verschillende bedrijven weet ik hoe je goede kandidaten wél kunt bereiken en kunt laten solliciteren bij jouw bedrijf. Ik leer je dit heel graag zodat je zelf gemakkelijk aan de slag kunt met het vinden van nieuwe medewerkers!

Kim Werensteijn
Kim Werensteijn - recruitment marketing en employer branding

Samenvatten

Weet je nog, tijdens je studie, dat je vaak verplicht moest samenvatten? Ik in ieder geval wel op het HBO – en wat vond ik het stom en had ik er een hekel aan! Maar vorige week kwam ineens het besef dat al dat verplicht oefenen toch een functie heeft.

Zo heb ik regelmatig gasten in De Werkimago Podcast. Sommige gasten geven recht toe recht aan antwoord op de vraag. Sommige gasten zijn weer lang van stof. Anderen gaan een andere kant op dan dat ik wil. Dat maakt het natuurlijk juist leuk. Als podcasthost speel je steeds weer in op het gedrag en de antwoorden van iemand anders. En om dat allemaal de kant op te sturen die ik wil, gebruik ik (blijkbaar) samenvattingen. Ik had het helemaal niet door, tot ik vorige week ineens mijzelf erop betrapte da ik meerdere keren een opsomming of samenvatting maakte.

Op het HBO vond ik het dus onzinnig. Hoe vaak ik wel niet moest zeggen: ‘dus als ik het goed begrepen heb dan…..’ Maar nu, 10 jaar later, snap ik dan (eindelijk!) waarom ik het zo vaak heb moeten oefenen. Door samenvatten kun je:

  • mensen een bepaalde kant op sturen;
  • de verbanden in een verhaal zien en vertellen;
  • tijdrekken, als je zelf even niet meer helemaal weet welke kant je op wilt.
  • het verhaal voor de luisteraar kort en bondig verduidelijken.

Vanaf nu omarm ik dus de samenvattingen. I’m lovin it!

[instagram-feed]