Hoi, Ik ben Kim!

Ik ben Kim Werensteijn. Het is mijn missie om je te helpen bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker te maken voor jouw doelgroep op de arbeidsmarkt.

Waarom? Omdat ik weet dat ook jij het kunt! Ik heb zelf ervaren hoe organisaties in deze arbeidsmarkt stoeien met het vinden van nieuwe medewerkers.

Door mijn jarenlange ervaring bij verschillende bedrijven weet ik hoe je goede kandidaten wél kunt bereiken en kunt laten solliciteren bij jouw bedrijf. Ik leer je dit heel graag zodat je zelf gemakkelijk aan de slag kunt met het vinden van nieuwe medewerkers!

Kim Werensteijn

1 jaar in Spanje!

Precies 1 jaar geleden vertrokken wij uit Nederland en emigreerden wij naar Spanje. Een jaar geleden……. en wat voor jaar!

Eerder maakte ik al een vlog en blog over ons vertrek naar Spanje en natuurlijk een blog over 6 maanden in Spanje. Nu wij een jaar in Spanje zijn kan een update natuurlijk niet ontbreken.

Bij ons vertrek hadden we nooit gedacht dat de wereld zo zou veranderen. Dat een emigratie niet per se makkelijk is, wisten we al, maar nooit hadden we bedacht dat Corona op ons pad zou komen.

Het echte Spanje

Regelmatig hoor ik mensen uit NL zeggen; ‘oh, wat hebben jullie het slecht getroffen’ of ‘ik denk zo vaak aan jullie hoe lastig het is’. Natuurlijk erg lief, maar deze gedachten zijn geen dag bij ons naar boven gekomen.

 • Ja, we hebben regelmatig elkaar de vraag gesteld: ‘gaan we terug naar Nederland of niet?’
 • Ja, we hebben de helft van het jaar door Corona geen gasten in de vakantiehuizen gehad
 • Ja, we moesten de huur doorbetalen terwijl er geen gasten in de huizen zaten
 • Ja, in maart mochten we 3 maanden officieel het huis niet verlaten
 • Ja, het was niet altijd even makkelijk qua taal en dingen regelen.

Maar op elke ja hebben we een nog beter tegenargument!

 • Nee, we willen niet terug. We zitten hier voor ons gevoel veel beter. Mooier weer, we leven veel meer buiten, geen gestress en 9-5 werken meer.
 • De hele zomervakantie zaten de huizen bomvol met Spaanse toeristen die liever naar kleinschalige accommodaties gingen dan naar de grote hotels aan de kust.
 • We zijn in gesprek gegaan met de verhuurder en hebben het merendeel van het jaar veel minder huur hoeven te betalen
 • Tijdens de lockdown in maart konden wij wel het huis verlaten, want we moesten dagelijks naar de vakantiehuizen om de dieren eten te geven.
 • De Spanjaarden doen erg hun best om ons zo goed mogelijk te helpen dus we kwamen er altijd wel weer uit.
 • We zijn er elke dag voor de kinderen na school. De kindjes hebben het beide op school ook echt naar hun zin. Ze spelen ook na school veel met Spaanse vriendjes en vriendinnetjes en spreken al heel wat Spaans. Tygo zelfs beter dan zijn vader 😉

Nu na een jaar Spanje staan we ook regelmatig weer voor nieuwe keuzes. Willen we de vakantiehuizen echt aanhouden aangezien Corona nog niet uit beeld is? En wat doen we met onze eigen huurwoning? Willen we hier blijven of gaan we toch wat kopen? Elke week weer blijven we keuzes maken die op dat moment goed voelen. Het antwoord op de vraag of we de vakantiehuizen blijven aanhouden is volmondig: JA, we houden de vakantiehuizen aan! Want wat kunnen we mooie dingen gaan doen als corona straks weer is gaan liggen. Er zijn al zoveel geïnteresseerden voor de geplande (yoga) retraites en workations, waaronder de recruitment workation. We weten dus dat, als iedereen straks weer mag reizen, het een succes gaat worden. En nog belangrijker, de mooie ervaringen die wij gaan bieden aan de gasten en deelnemers. Die zijn natuurlijk onbetaalbaar voor hen en voor ons!

Daarnaast gaat het ook heel goed met Kim haar bedrijf Werkimago. Zij begeleidt Recruiters om zelf employer branding en recruitment marketing in te zetten. Er zijn alweer meerdere online bedrijfstrainingen voor het jaar gepland en ook gaan de eerste deelnemers van haar nieuwe online programma van start.

Vind je het leuk om onze avonturen te blijven volgen? Dat kan!
We maken tweewekelijks een vlog dus abonneer je op ons YouTube kanaal.
Of volg ons op Facebook, hier posten we ook regelmatig onze avonturen.

Veel liefs van ons en blijf vooral gezond!

[instagram-feed]