Regelmatig schrijf ik artikelen met tips en tricks op gebied om jou organisatie bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker te maken. 

Verder kan je hier ook mijn blogs lezen over het ondernemen, mijn leven en de hobbels die op mijn pad komen.

Het echte Spanje

1 jaar in Spanje!

Precies 1 jaar geleden vertrokken wij uit Nederland en emigreerden wij naar Spanje. Een jaar geleden……. en wat voor jaar! In deze blog geef ik een update hoe het met ons gaat

locatie onafhankelijk werken
Gastblog Locatie Onafhankelijk Werk

Door het platform Locatie Onafhankelijk Werk werd ik gevraagd om een blog te schrijven over mijn leven in Spanje, hoe ik remote werk en hoe ik de toekomst zie. Daarnaast geef ik ook een aantal tips hoe jij kunt starten met locatie onafhankelijk werken.

viva400

Opvallend veel vrouwelijke recruiters in de VIVA400

De titel van het artikel op Werf&. En aangezien ik ook genomineerd ben, in de categorie Business & Creatie, werd ik natuurlijk ook benoemd inclusief een aantal quotes. Stem je ook op mij?

werkimago foto beeldmateriaal
2 tips hoe jij als Recruiter DATA kunt inzetten

Data. Je kunt er niet meer onderuit als bedrijf (zowel binnen als buiten recruitment). Iedereen moet maar met Data aan de slag anders hoor je er niet meer bij. Althans dat zegt men. Maar wat als jij Recruiter, HR of Recruitment Marketeer bent en geen hele data afdeling achter je hebt? Je alles zelf moet doen en geen idee hebt waar te beginnen?

Kim Werensteijn - recruitment marketing en employer branding

Samenvatten

Weet je nog, tijdens je studie, dat je vaak verplicht moest samenvatten? Ik in ieder geval wel op het HBO – en wat vond ik het stom en had ik er een hekel aan! Maar vorige week kwam ineens het besef dat al dat verplicht oefenen toch een functie heeft.

uitchecken van je bedrijf
Dit gebeurt er als je een zomer ‘niets’ doet in je bedrijf

Deze zomer checkte ik 2 maanden uit van mijn bedrijf Werkimago. Er waren dagen bij dat het heerlijk voelde. Er waren dagen dat ik mij onrustig voelde, Er waren zelfs dagen dat ik mij schuldig voelde. En er waren vele dagen dat ik toch elke dag bezig was met Werkimago. Gek eigenlijk hoe je brein zich schuldig of onrustig voelt terwijl je zelf een besluit hebt gemaakt.

Aankomst Hornachuelos - feb 2020

6 maanden in Spanje!

Het is alweer 6 maanden na ons vertrek uit Nederland. Hoe is het nu en hoe hebben we de Spaanse Lockdown ervaren? Dat en nog veel meer lees je in deze blog!

digitaal onberaden voor en nadelen
De voor- en nadelen van digitaal onboarden (geschreven voor XpertHR) 

Regelmatig schrijf ik blogs voor XpertHR en dit keer een blog over de voor- en nadelen van digitaal onboarden.
Nu de meeste bedrijven voorzichtig weer beginnen met af en toe een dag op kantoor werken ontstaat de vraag: wat doen we met de onboarding van onze nieuwe medewerkers? Menig bedrijf heeft de onboarding maandenlang opgeschort. Andere bedrijven hebben deze volledig gedigitaliseerd. Wat de voor- en nadelen van digitaal onboarden zijn, staan hier op een rijtje.

interview business women Nederland

Interview Business Women Nederland 

Door het platform Business Women Nederland werd ik geïnterviewd. Ik vertel in het interview o.a. hoe ik 2 bedrijven combineer en hoe mijn dag in Spanje eruit ziet. En ook vertel ik wat ik in het ondernemen heb onderschat en wat mijn onderneming uniek maakt.

In 4 stappen starten met Employer Branding en Recruitment Marketing (geschreven voor: XpertHR) 

Employer branding en recruitment marketing, twee termen waar je als recruiter, HR en marketeer niet meer onderuit kunt. Als je er nog niets of weinig mee doet herken je vast de onrust dat je ermee moet beginnen. En als je er wel al wat mee doen herken je de onrust waarschijnlijk ook, doe ik het wel goed of zit ik wel op het juiste pad?

Vacaturestop? Investeer juist nú tijd in Employer Branding en Recruitment Marketing

Vacaturestops, elke organisatie heeft er wel mee te maken (gehad). En als je ze nog niet eerder hebt gehad, dan is de kans groot dat je er momenteel (in)direct mee te maken hebt. Zwaar weer of niet, als organisatie moet je juist nú tijd investeren zodat het straks in (betere) tijden direct tot resultaat leidt.

7 vragen die je van management kunt verwachten als je aan de slag gaat met Employer Branding.

Malique Steenbrink, Employer Branding en Online Recruitment Marketeer, schreef dit keer een blog naar aanleiding van dat zij te gast was bij mij in De Werkimago Podcast.

Ontdek meer over hoe je stap voor stap aan de slag gaat met Employer Branding en Recruitment Marketing.

Gastblog Remote Recruiters

Kim Werensteijn heeft in 5 verschillende landen gewoond en sinds dit jaar woont zij met haar gezin in Spanje. Zij helpt met haar bedrijf Werkimago organisaties bekender, zichtbaarder en aantrekkelijker te (laten) worden bij hun doelgroep op de arbeidsmarkt. In deze blog vertelt zij hoe ze van kantoorslaaf alle vrijheid als ondernemer ervaarde, maar momenteel in een gouden kooi woont.

Spanje Lockdown

De Spanje Lockdown. Net nu wij hier 1,5 maand zitten. Lang heb ik zoveel mogelijk geen nieuws en filmpjes bekeken om mijzelf niet gek te laten maken. Maar ja, afgelopen donderdag begon het dan toch, de president van Spanje kondigde aan dat de scholen de komende 2 weken dichtgaan.

BAM…… We gaan. Wij gaan naar Spanje verhuizen!

Eigenlijk gek, maar ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik in een ander land wilde wonen. Ik weet dat alles in Nederland allemaal goed geregeld is, en soms zie je dat niet eens meer. Maar altijd heb ik het gevoel gehad dat ik graag in een warm land wilde wonen.

Ondernemen heeft ook ‘downs’

De ups en downs van ondernemen. Ze horen erbij, ik weet het. Soms gaan de dingen alleen gewoon niet zoals je wilt of beter gezegd ze gaan (te) langzaam….

Alleen weggaan

De afgelopen tijd ben ik een aantal keren een lang weekend (alleen) weg geweest. Zonder kinderen en zonder man. Zo bijzonder hoe mensen daarop reageren.

5 Redenen waarom ik mijn werkdag start met een vervelende taak.

Vervelende taken of stomme klusjes, iedereen heeft ze wel in zijn of haar werk/baan/onderneming. Ik ook! Voorheen kon mijn hele dag in het teken staan van die stomme taken. Nu heb ik een oplossing gevonden die werkt. 

De reden waarom ik zelf afbeeldingen, infographics en ander beeldmateriaal maak.

Het idee ontstond ineens om zelf foto- en beeldmateriaal te creëren. Dit is ontstaan toen ik tijdens het schrijven van een blog geen leuk plaatje op google kon vinden. Ik dacht ineens, waarom maak ik het niet zelf?

De 8 nadelen van interimmen

Gisteren heb ik de 8 voordelen van interimmen benoemd en vandaag ga ik de 8 nadelen benoemen. Natuurlijk kan voor mij iets een voordeel zijn, voor jou een nadeel en vice versa. 

De 8 voordelen van interimmen

Veel collega’s op interim opdrachten en in mijn netwerk hoor ik altijd zeggen; ‘Wat zou ik ook graag willen interimmen, dat lijkt mij leuk!’ Mijn standaard reactie; ‘Het is heel leuk!’ 

Starbucks Struggles

Starbucks en haar aantrekkingskracht, wat is dat toch? Ik ben gek op de Starbucks, althans twee dingen van de Starbucks. Want degene die mij goed kennen weten dat ik niet van koffie hou. Dus mijn standaard bestelling is een kleine Chai Latte (zonder water) en Carrot Cake.

De 4 fases van een recruiter

Toen ik net mijn baan had opgezegd en startte als interim Recruiter vertelde iemand mij dat je meestal 4 fases bij Recruiters in hun ‘carrière’ ziet. Destijds heb ik er weinig aandacht aan besteed, maar onlangs dacht ik per toeval terug aan deze opmerking. 

Opkijken naar bloggers en vloggers

Ik keek voorheen (en nog steeds wel) op naar bloggers en vloggers. Wat leek mij het leuk om ook zo leuk te kunnen schrijven of mezelf goed te presenteren voor de camera. Ik dacht altijd; waar begin je? Inmiddels weet ik dat het schrijven vanzelf gaat als je verder in je vak bent, in een verandering zit of er gewoon mee aan de slag gaat.

Verandering

Momenteel ben ik zoooooo onrustig, constant heb ik het gevoel iets te moeten doen en kan maar moeilijk rust vinden. Ik weet wel waardoor het komt, ik ben momenteel in een verandering op zakelijk gebied en loop met tal van ideeën.

GEWOON DOEN

Twee simpele woorden met zoveel kracht. De afgelopen weken zijn deze twee woorden zo vaak op mij afgekomen dat ik ze niet meer kon negeren.